注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英语领地 英语领地 英语领地

三人行,必有我师。三人行,必有我师。三人行,必有我师。三人行,必有我师。

 
 
 

日志

 
 
关于我

14年教龄,中学一级教师,区级骨干教师,具有独特的教学方法,有数年初三毕业班教学经 验,对教材理解透彻,重难点把握到位,能针对每一位学生的学习状况,精心制定适合他们的学习方法, 能帮助学生建立良好的学习习惯、打下坚实的英语基础、增加学习兴趣并且树立学习自信心,最终取得优异的成绩。

【引用】Unit 12 What's the best radio station?  

2012-03-26 22:50:48|  分类: 8年级英语上册 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

Unit 12 What's the best radio station?

温故知新

(课前预习类训练)

.Match the English explanation in column B with the word in column A.

(把A栏中的单词和B栏中的英文释义互相搭配。)

  A                                                      B

1.comfortable                a.not having

2.quality                                            b.degree,esp.high degree,of goodness

3.theater                                            c.giving comfort to the body

4.northern                                         d.building for the performance of plays

5.bargain                                           e.in or of the north

6.loud                                               f.talk for the purpose of buying or selling sth.

7.teens                                              g.not quiet;easily heard

8.without                                           h.the age of 13 to 19

答案:1.c 2.b 3.d 4.e 5.f 6.g 7.h 8.a

.Please go through the text and find the words or expressions that mean the same as those below.

(预习课文并从中找出下列汉语表达的相应英文表达。)

1.热情、友好的服务                                      2.靠近家            

3.最便宜的票                                                 4.练钢琴          

5.质量最好的衣服                                          6.冰雪节          

7.无线电台                                             8.才艺表演          

答案:1.warm and friendly service 2.close to home3.the cheapest tickets 4.practice the piano 5.the best quality clothing 6.Ice and Snow Festival 7.radio station 8.talent show

一鼓作气

(课中强化类训练)

●Exercises for new words

(生词专练)

.Spell out the word according to the sentence meaning and tip.

(根据句意和提示写出单词。)

1.It is the f    place I have ever been.

2.Jason has b    quality than Trendy Teens.

3.I wish you s   .

4.Tom is a bad worker,but Jim is even w    than him.

5.There isn’t e    food for sixty people,so I’ll go and get some.

6.We need some more actors for the t    show.

7.Can you tell me where the n    theater is?

8.His answer is positive,but mine is n   .

答案:1.farthest 2.better 3.success 4.worse 5.enough 6.talent 7.nearest 8.negative

●Exercises for phrases

(短语专练)

.Complete the sentence with the proper phrase in the box.

(用方框里适当的短语完成句子。)

1.I        what clothes do students like best. 

2.Do you like to live in the country or       ?

3.What do you         the play last night?

4.The restaurant has a         so I often eat there.

5.          food for the party,I have prepared it.

6.The shops          for the old clothes.

答案:1.do a survey 2.in town 3.think about4.good service 5.As for 6.cut the price

●Exercises for function items

(交际用语专练)

.Complete the dialogue with proper words.(用适当的单词完成对话。)

A:What time is it,Linda?

B:Let me     .Oh,it’s nearly twelve o’clock.

A:It’s time for us to         lunch.

B:Fatty’s is the closest.       go there.

A:No,it’s the          expensive.I think we      go to the cafe next to it.

B:OK.My friend told me that it has the         service.The waiters there are very        .

A:All right.         much is a meal?

B:About six dollars each man.

A:Really?Let’s go there,         .

答案:see,have/eat,Let’s,most,should,best,friendly,How,then

●Exercises for grammar

(语法专练)

.Complete the sentence with proper word form.(用单词的正确形式完成句子。)

1.The Yellow River is the second         longriver in China.

2.Do you have          manybooks than Tom?

3.He drank          littlejuice than you.

4.Tom is the            tallof the two boys.

5.I think English is           interestingof all the subjects.

6.The radio says it’ll be even         coldtomorrow.

7.Who is the          goodin physics in your class?

8.All the movie theaters are good,but the Big Screen Complex has         comfortableseats.

9.I don’t want to go Jasper’s clothes store.It has the          badclothes in town.

10.What do you think is the          creativeof all the music video?

答案:1.longest 2.more 3.less 4.taller 5.the most interesting 6.colder 7.best 8.the most comfortable 9.worst 10.most creative

●Sentence structure training

(句子结构专练)

.Rewrite the following sentence according to the request in the parentheses.

(根据括号中的要求改写下列句子。)

1.Funky Fashions has the worst clothes in town.(改为一般疑问句)

          Funky Fashions       the worst clothes in town?

2.Mike’s hair is 5 cm long.Jack’s hair is 6 cm long.(合并为一句话)

Mike’s hair is          .

3.The hotel is about 180 yuan  a night.(对画线部分提问)

          the           the hotel a night?

4.I think Jason’s has the best quality in town.(改为否定句)

I         think Jason’s         the best quality in town.

5.This jacket is cheaper than that one.(改为同义句)

That jacket is          than this one.

答案:1.Does,have 2.shorter than Jack’s3.What’s,price of4.don’t,has 5.more  expensive

快乐时光

IYou and She

Peter was a clever boy.On his first day at school,he learned three words:I,You and She.The teacher taught him how to make sentences with those words.The teacher said,“I,I am your teacher;(then pointing to a girl) She,She is your classmate;You,You are my student.”

When Peter went home,his father asked him what he had learned at school.Peter said at once,“I,I am your teacher;(then pointing to his mother) She,She is your classmate;You,You are my student.”His father got angry and said,“I,I am your father;(then pointing to his wife) She,She is your mother;You,You are my son.”

The next morning at school,the teacher asked Peter if he had learned the three words by heart.“Yes,” he said proudly,“I,I am your father;(then pointing to a girl) She,She is your mother;You,You are my son.”

我,你,她

彼得是个聪明的孩子。在学校的第一天,他学了三个词:我,你,她。老师教他如何用这三个词造句子。老师说:我,我是你的老师;(然后指着一个女孩)她,她是你的同学;你,你是我的学生。

彼得回到家里,爸爸问他学了什么。彼得马上说:我,我是你的老师;(然后指着他的妈妈)她,她是你的同学;你,你是我的学生。他的爸爸听了非常生气,说:我,我是你的爸爸;(然后指着他的妻子)她,她是你的妈妈;你,你是我的儿子。

第二天,老师问彼得是否用心学那三个词了。是的,彼得自豪地说,我,我是你的爸爸;(然后指着一个女孩)她,她是你的妈妈;你,你是我的儿子。

再接再厉

(课后巩固类训练)

●Elementary exercises

(基础题)

.Translate the following sentences into English.(翻译下列句子。)

1.这个电影院有最舒服的坐位。

This cinema has         seats.

2.这个小镇哪家饭店是最好的?

Which restaurant is        in this town?

3.刘德华唱的这首歌是最受十几岁孩子欢迎的。

This song sung by Liu Dehua is       with      .

4.这家超市的东西最便宜。

The things in this supermarket      .

5.黄河餐馆服务最友好。

Huanghe Restaurant has       .

6.靠近我家的这家商店的服务比那家好多了。

The      of the shop      my home is       that of that shop.

7.你觉得他们公司电脑产品质量如何?

好极了。

    do you think      the      of the         in their company?

—Wonderful.

8.我们的英语老师很受同学们的欢迎,因为她非常爱我们。

Our          is         with us student,because she         us.

答案:1.the most comfortable 2.the best 3.the most popular,children 4.are the cheapest5.the friendliestservice 6.service,close to,better than 7.What,about,quality,computer8.English teacher,popular,loves

●Integrated exercises

(综合题)

.Multiple choice(单项填空)

1.When you choose what theatre to go to,which is        ,friendly service or high price?

A.important                             B.importanter

C.more important                        D.the most important

答案:1.C 两者比较用比较级,在 important前加more

2.I’m a journalist from CCTV.Can I ask you          questions?

A.some                                           B.any

C.few                                             D.little

答案:A some 用于疑问句中表示希望得到肯定回答。

3.I hate to do the dishes.I think it is          of all.

A.boring                                            B.more boring 

C.most boring                                    D.the most boring

答案:D of all可用于最高级,而且必须与the连用。

4.There are few people in Town Cinema.Maybe it’s          cinema in the town.

A.the worse                                       B.bad 

C.worse                                          D.the worst

答案:D 从few“几乎没有中判断电影院是最糟糕的,而且有明显的比较范围,即in the town

5.—I’m free tomorrow evening.Would you like to go to the movies with me?

         .Which cinema shall we go?

A.Yes,I would                                 B.No,I wouldn’t

C.Yes,I’d love to                              D.No,thanks

答案:C Would you like...?“你愿意……吗?的肯定答语是 Yes,I’d love to.

6.The restaurant has few customers(顾客).It doesn’t have          service.

A.bad                                             B.good 

C.worse                                          D.worst

答案:B 顾客少一定是服务不好。

7.—Why do you think this store is good?

         it has good quality and not dear.

A.Because                                         B.When 

C.So                                                        D.What

答案:A why引导的句子回答必须用because引导的句子。

8.          do you like about the store?

—It has best service.

A.How                                            B.What 

C.Where                                         D.Why

答案:B What do you like about...?你喜欢……的哪方面?

9.Can you             a good place to have lunch?

A.think of                                          B.work 

C.think over                                       D.look

答案:A think of意为想出,思考

10.My new pencil case is good,but hers is         .

A.good                                                  B.better 

C.best                                               D.the best

B but表示转折关系,根据上下文判断用比较级 better

●Link to test

(模拟链接)

.Multiple choice(单项填空)

1.(经典回放)Andy is           of the three.

A.the funnier                                      B.funniest

C.the funniest                                    D.the most funny

答案:C 因为题干中“of the three(三者中)所以本题应该用最高级,又因funny的最高级是把y变成i再加-est

2.(经典回放)All the students in our class are over fifteen except Li Lei.He is        in our class.

A.younger                                  B.the oldest                          C.the youngest

答案:C 第一句意思是除了李雷,我们班所有的学生都在15岁以上。由此可见,李雷是班里最小的。

3.(经典回放)—Which is          season in Beijing?

—I think it’s autumn.

A.good                                                     B.better

C.best                                                      D.the best

答案:D 一年有四季,故应用最高级表示三者以上的比较。

4.(经典回放)Who has          oranges,Jim or Tom?

A.few                                                      B.fewer

C.fewest                                                  D.the fewest

答案:B 本题是Jim Tom二人在比较谁的橙子少,应用比较级。

巧学法园地

单音节和少数双音节形容词比较级和最高级变化歌

尾加-er“比较级”,时加-est

若遇词尾有个e,只加rst

辅音+y结尾词,yi后再升

重读闭音(节)词,双写辅音要注意。

 

  评论这张
 
阅读(10)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018