注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

英语领地 英语领地 英语领地

三人行,必有我师。三人行,必有我师。三人行,必有我师。三人行,必有我师。

 
 
 

日志

 
 
关于我

14年教龄,中学一级教师,区级骨干教师,具有独特的教学方法,有数年初三毕业班教学经 验,对教材理解透彻,重难点把握到位,能针对每一位学生的学习状况,精心制定适合他们的学习方法, 能帮助学生建立良好的学习习惯、打下坚实的英语基础、增加学习兴趣并且树立学习自信心,最终取得优异的成绩。

【转载】人教新目标八年级上Unit 2寒假专题  

2012-09-26 22:05:19|  分类: 8年级英语上册 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

一.知识点辅导与操练

1. well 用作副词时,意为“……做得好”,如:speak English well说英语说得好;learn math well数学学得好。well 用作形容词时,意为“健康的”,例如:feel well身体舒服。而feel good指的是“感觉(心情)好”。

  1) The good news makes the girl _____________ (感觉心里很舒服).

2) Exercising every day can make us _____________ (身体舒服).

3) I hope you’ll _____________ (感觉更好些) after taking the medicine

(1) feel good  2) feel well  3) feel better )

2. hope to do sth.希望做某事;但不能说hope sb. to do sth. ;如果想表示“希望某人做某事”时可以用hope that 从句。

  1) she hopes _____________________ (去西藏徒步旅行).

2) She hopes that ________________ (她女儿能帮她干家务活).

3) I hope Lin Tao to learn English well. (划出错处并改正)

(1) to go to Tibet for hiking/go hiking in Tibet

2) her daughter can help her with (do) housework

3) to learn  can learn/learns)

3. believe sb. 相信某人说的话;believe to be 相信……是……(情况);believe in相信……的存在;信赖某人的人格;相信……的价值(认为……有益);Believe that 相信……;认为……(that可以省略)

  1) I’m sorry I can’t ________________ (相信你的朋友们).

2) I ________________________ (相信她很开朗) in school.

3) Do you _________________ (相信上帝God) or yourself?

4) I ________ (相信) you’ll get good grades if you work hard.

(1) believe your friends  2) believe her to be outgoing  

3) believe in God  4) believe (that) )

4. have to 不得不;当主语为第三人称单数使用has to;表示“过去不得不”为had to;表示“将不得不”为will have to

  1) We _________ do lots of homework every day on weekdays.

2) She _________ practice playing the piano on Wednesday.

3) They ________ go to school late yesterday for the big rain.

4) I ___________ stay at home to babysit my sister tomorrow.

(1have to  2) has to  3) had to  4) will have to

5. too much“太多”,后跟不可数名词;例如:too much milk, too much time;much too “太……”,后跟形容词或副词, 例如:much too tired, much too heavy

  1) She has _________ time to do cleaning with his mother today.

2) I eats _______ food each meal that he’s ________ heavy now.

(1) too much  2) too much; much too )

6. It’s …(形容词) (for sb.) to do sth. (某人)做……事情……

  1) It’s important _____________ (对学生而言努力学习).

2) It’s ______________________ (你每天锻炼身体很好).

1 for students to work hard  

2) good for you to take exercise every day.

7. can’t 不能够;不可能;shouldn’t 不应该;mustn’t 禁止;不允许;needn’t 没必要;

  注意:对may 的否定回答用mustn’t;对must的否定回答用needn’t

  1) He ________ (不会游泳) although he grows up at seaside.

2) You ________________ (不应该吃太多冰激淋) ice cream.

3) Students ______________(禁止说话) in the reading room.

4) You ___________________ (没必要生气) with a little child.

5) May I use your bike? No, you ________. I’m working on it.

6) Must she go by plane? No, she _______. Any way she likes.

(1) can’t swim  2) shouldn’t eat too much  3) mustn’t talk

4) needn’t get angry  5) mustn’t  6) needn’t )

二、知识点应用操练

1. --What’s wrong _____ your friend, Linda? –She has a bad toothache.

    A. to   B. with   C. for   D. at

2. Jim’s basketball hit () his brother on _____ head last time.

  A. his   B. a   C. an   D. the

3. We see something _____ our eyes and listen _____ our ears.

  A. with; with   B. in; in   C. with; in   D. in; with

4. --I have a sore throat, Mom. _____ you have to take some medicine.

  A. Should   B. May be   C. Maybe   D. Must

5. You shouldn’t _____ take medicine yourself but go to see a doctor.   

A. go   B. went   C. goes   D. going

6. --May I exchange the book with you? -No, you _____. It’s not mine.

   A. may not   B. shouldn’t   C. mustn’t   D. needn’t

7. --Must I take the morning bus? -No, you _____. You may come late.

  A. can’t   B. mustn’t   C. shouldn’t   D. needn’t

8. –What’s wrong with you, mom? -I’m not feeling _____.

  A. good   B. fine   C. well    D. bad

9. Children shouldn’t eat _____ sweet food. It’s bad for their teeth.

  A. a lot   B. too much   C. much too   D. too many

10. –Take this medicine and you’ll feel _____ soon. --Thank you, doctor.

   A. better   B. well   C. good   D. fine

11. It’s very terrible for students _____ computer games too much.

   A. playing   B. plays    C. to play    D. play

12. Taking enough exercise _____ very good for your health.

  A. is   B. will   C. does   D. are

13. Jane has a bad toothache, so she needs _____ a dentist.

   A. seeing   B. to see   C. sees   D. saw

14. Paul usually feels _____ stressed out when he has an exam.

   A. too much  B. very much  C. much more  D. much too

15. We may _____ tired and sick when we work too late at night.

   A. get   B. gets   C. getting   D. got

16. Everyone needs to eat fruits and _____ kinds of healthy goods.

   A. others   B. other   C. another   D. the other 

17. Doctors think people need a balanced diet ____ healthy.

   A. keep   B. stay   C. to be   D. be

18. Sports and diet _____ very good for people’s body health.

  A. will   B. is going to   C. is   D. are

19. _____ easy for people to have a healthy lifestyle.

   A. It’s   B. Its   C. It   D. That’s 

20. _____ fruits and drinking milk is a very healthy lifestyle.

   A. Eat   B. To eat   C. Eating   D. Eat 

(1. B  2. D  3. A  4. C  5. A  6. C (may的否定回答应该用 mustnt

表示“不允许,禁止” 7. D (must的否定回答应该用 neednt,表示“没必要”)

8. C (well 用作形容词),表示“身体好”9. C (much修饰不可数名次food)

10. A (表示与现在相比较应该用比较级better ) 11. C  12. A  13. B  14. D  15. A 

16. B  17. C  18. D  19. A   20. C )

三、句型应用操练

1. It’s good and important for every one ___________ (饮食平衡).

2. We shouldn’t __________ (喝太多的咖啡)or study too late at night.

3. It’s good for students ______________________(每天睡眠八小时).

4. Jim ___________ (应该去看牙医) when he has a stomachache.

5. Linda isn’t feeling well now. She ______________ (得了重感冒).

6. __________ (每天锻炼身体) can make people strong and healthy.

7. Sometimes people _________ (变得饥饿和疲劳) after hard work.

8. Everybody _________ (需要饮食平衡) to keep in good health.

9. _________ (按时服药) can make you feel better when you’re ill.

10. Its terrible for us ______________ (拥有不健康的生活方式).

11. Whats wrong with you? (改为同义句)

  What’s _____ ______ with you?

12. She had a sore throat last week. (就划线部分提问)

  What’s ______ ______ last week?

13. --Jim has a very bad sore throat.

  --Oh, he ____________(必须去看医生).

14. --Kate has a little fever now.

  -- She ____________ (应该多喝水).

15. When you’re ill, you shouldn’t _________ (不应该学习到很晚).

16. If you have a stomachache, you __________ (不应该吃任何东西).

17. Jane is ___________ (感觉不舒服). She has a headache.

18. You can ___________ (得到一些休息) if you spend your vacation.

19. I hope you _____________ (不久感觉更好些) after two days’ rest.

20. If you have a fever, you ____________ (必须服药) and drink water.

1. to eat a balanced diet   2. drink too much coffee

3. to sleep eight hours every day  4. should go to a dentist

5. have a bad cold  6. Exercising every day

7. get hungry and tired  8. needs a balanced diet

9. Taking (To take) medicine on time

10. to have an unhealthy lifestyle  11. the matter  

12. her trouble   13. have to go to (see) a doctor 

14. should drink more water  15. shouldn’t study too late 

16. shouldn’t eat any thing   17. not feeling well 

18. get some rest  19. will feel better soon  

20. have to take medicine

四、语法应用训练

1. Jane told me she ______ (have) a bad cold last week.

2. Mary isn’t ______ (feel) well. She may get a cold.

3. _____ (take) the medicine and then have a good rest.

4. Joe _____ (be) back from school in one and a half hours.

5. You should ______ (look) after your health at school.

6. You have to _____ (drink) enough water if you’ve a fever.

7. When ____ he ____ (start) his homework last night?

8. If she takes more exercise, she _____ (get) stronger.

9. Bill ____ (feel) ill yesterday, but he ____ (feel) better now.

10. --What ____ (be) the matter with Mary yesterday?

   --She ____ (have) a toothache.

11. It’s important for kids______ (drink) milk every day.

12. Chinese Medicine ______ (be) popular in the world.

13. You must ______ (be) very tired after a long walk.

14. It _____ me one hour to take exercise every day.

15. She needs ______ (eat) a balanced diet to be strong.

16. If you feel stressed out, you’ve to ____ (have) a rest.

17. It’s relaxing ______ (listen) to music if you feel boring.

18. ______ (get) up early for everyone is a very good lifestyle.

19. _______ (drink) too much ice cream is bad for health.

20. Children shouldn’t _____ (study) too late at night.

1. had  2. feeling   3. Take   4. will be   5. look

6. drink   7. did; start  8. will get (if引导的从句时一般现在时,

主句用将来时)  9. felt; is feeling   10. was; had

11. to eat   12. is   13. be   14. takes   15. to eat 

16. to have   17. to listen   18. To get/Getting  

19. To drink/Drinking    20. study)

  评论这张
 
阅读(12)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018